Groepen

Jongknapen

De jongens en meisjes van het 1e t.e.m. het 3e leerjaar verwelkomen we bij de Jongknapen. Iedere zaterdag spelen deze leden samen leuke spelletjes in onze lokalen, in het bos of op de zandvlakte. Ook een kerstfeestje en een driedaagse in de paasvakantie staan steevast op het programma.


Knapen

Voor de jongens en meisjes van het 4e t.e.m. het 6e leerjaar mogen de activiteiten al eens wat stoerder zijn. Aan de hand van kampenspellen, smokkelspellen en verschillende levensechte bordspellen leren de Knapen hoe ze tactisch kunnen samenwerken. Daarnaast worden de eerste basistechnieken in het knopen leggen en sjorren aangeleerd. Doorheen het jaar hebben de knapen eveneens driedaagse in de herfstvakantie, een kerstfeestje en een driedaagse in de paasvakantie.


Sherpa’s

De jongens die in het 1e en 2e middelbaar zitten, vormen samen de Sherpa’s. Hier leren de leden hun eigen capaciteiten en vaardigheden verder ontwikkelen binnen een hechte groepssfeer. Daarnaast kunnen ze de reeds aangeleerde basistechnieken voor het eerst toepassen bij het sjorren van kleine en middelgrote constructies. Ook tijdens de schoolvakanties staan de Sherpa’s niet stil. Zo gaan ze op een driedaagse in de herfstvakantie en op driedaagse in de paasvakantie.


Raiders

De jongens van het 3e t.e.m. het 5e middelbaar behoren tot de Raiders. Zij vormen de oudste ledengroep. Een nachtelijke dropping doorstaan? Een zenuwslopende rally fietsen? Een survivalweekend in de Ardennen? Met een zelfgemaakt vlot de Maas afvaren? Of een imposant bouwwerk sjorren? Met hun credo “no man is an island” gaan de Raiders samen alle uitdagingen aan die ze door de leiding krijgen voorgeschoteld.